fbpx

Praktische zaken

Voor welke kinderen?
Bij Nova medisch kindcentrum kunnen kinderen terecht met een indicatie voor: intensieve kindzorg, specialistische verpleging, verzorging, behandeling en kinderen in de palliatieve zorg. Ook voor eetproblematieken kunnen kinderen bij Nova medisch kindcentrum terecht.

Begeleiding
Voor kinderen die mogen leren om (beter) te eten. Kinderen die moeite hebben met eten of afhankelijk zijn van een sonde kunnen bij ons terecht. Alles gaat spelenderwijs.

Financiering
Kinderen kunnen bij Nova medisch kindcentrum terecht wanneer zij een budget hebben vanuit het PGB bij de ZVW, WLZ of Jeugdwet. Een combinatie is ook mogelijk. Wij verwachten in 2022 gecontracteerde zorg te kunnen bieden.

Indicatie stellen
Wij hebben een samenwerking met Wendy, een kinderverpleegkundige die al jarenlang indicaties opstelt voor kinderen. Mocht u vragen hebben over het opstellen van een indicatie kunt u bij ons terecht. Binnenkort stelt ook zij zich voor op social media en onze website. 

Tarief
De kosten worden betaald vanuit het PGB. Wij streven er op dit moment naar om zo snel mogelijk gecontracteerde zorg te kunnen leveren. U kunt met ons contact opnemen om samen te bekijken wat mogelijk is vanuit uw budget.

Aanmelden
Op de website van Nova kunt u onder het kopje ‘aanmelden’ uw kind vrijblijvend aanmelden. Wij nemen daarna contact met u op en doorlopen onze aanmeldprocedure.

Minimale afname van 1 dag
Bij Nova hebben we een minimale afname van 1 dag. Wij adviseren u om uw kind minimaal 2 dagen te laten komen. Zo kan Nova een vertrouwde plek worden.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag – van 8:00 tot 17:00 uur

Sluitingsdagen van Nova 2021-2022
Paasmaandag 18 april 2022
Koningsdag 27 April 2022
Bevrijdingsdag 5 Mei 2022
Hemelvaart 26 mei 2022
Pinkstermaandag 6 juni 2022
Kerstvakantie maandag 27 t/m 31 december
Zomervakantie 25 juli t/m 12 augustus 2022

Halen en brengen
U kunt uw kind ’s ochtends tussen 8:00 – 9.00 uur brengen. Er is dan tijd voor een mondelinge overdracht en u kunt even met uw kind blijven spelen. Tussen 16:30 – 17:00 uur kunt u uw kind weer halen.

Vervoer
Nova beschikt (nog) niet over een eigen bus. Voor een taxivergoeding kunt u kijken of dit vanuit uw budget vergoed wordt. Ouders kunnen natuurlijk ook zelf hun kind brengen en halen.

Overlegmomenten
Bij het brengen en halen van uw kind, nemen medewerkers altijd de tijd voor u en uw kind. Voor het doornemen van eventuele bijzonderheden of voor het delen van ervaringen. Als u uw kind ophaalt, nemen we de dag even samen door. Uw kind mag alleen mee naar huis genomen worden door het afgesproken taxivervoer of de ouders. Komt iemand anders uw kind ophalen, bijvoorbeeld een opa, oma of oppas? Geef het van tevoren aan ons door.

Ziekte
Bij besmettelijke kinderziektes vragen wij u uw kind niet naar Nova te brengen. Bij twijfel kunt u altijd bellen. Bij overige ziektes en/of koorts (hoger dan 38,5ºC) graag eerst telefonisch overleg.

Oudergesprek
Elk jaar vinden er 1 à 2 oudergesprekken van 30 minuten plaats. Dan staan we uitgebreid stil bij de ontwikkeling van uw kind en eventuele bijzonderheden.

Elektronisch cliëntendossier
Alle activiteiten, soort zorg, hoeveelheid zorg, afspraken, medische gegevens en voorbehouden handelingen staan gebundeld in een elektronisch cliëntendossier. Ouders kunnen hierin ook lezen hoe de dag van hun kind is verlopen.

Eten en drinken
Nova zorgt voor gezonde voedingsmiddelen voor uw kind bij het fruitmoment, bij de lunch en voor de tussendoortjes. Dieet, allergieën, speciale wensen of behoeften worden besproken bij intake. Dieetvoeding dient vanuit thuis meegegeven te worden.

Ter informatie is dit ons assortiment dat wij standaard aan kunnen bieden:
Broodbeleg:
Zonnatura groentespread paprika, tomaat
Bio rinse appelstroop
Aardbeienjam fairtrade
Bio pindakaas, de kleine keuken
Bio appel-perenstroop
Chocopasta extra puur fairtrade
Kaas, vega kaas
Kipfilet
Hummus

Overige voedingsmiddelen:
Brood
Rijstewafels bio
Vers fruit
Biobim fruithapjes
Biobim groentehapjes
Rijstenpapje 4+ mnd bio
Speltpapje 6 + mnd bio
Dixsap appel-peer bio
Babymaisvingers aardbei en banaan

Verzorgingsmiddelen
Bij Nova hebben we de volgende verzorgingsmiddelen aanwezig waar uw kind gebruik van kan maken. Mocht uw kind afwijkende producten nodig hebben, vragen wij u deze mee te geven. 

Naty Ecologische luiers
Naty sensitive billendoekjes
Aldanex
Naif shampoo, wasgel, massageolie
Zonnebrandcreme, naif (seizoen)

Meenemen
Nova zorgt voor linnengoed, slaapzak, luiers en voeding. Het is fijn als wij over reservekleding, eventueel een fopspeen en een knuffel beschikken. Voor baby’s neemt u een eigen flesje mee en melk. De (nood)medicatie, sondevoeding en andere zorg-attributen die nodig zijn voor het kind gedurende de dag, hebben wij ook graag ter beschikking. We kunnen altijd overleggen met u welke spullen mee kunnen worden genomen en welke niet.

Feest en traktaties
Is uw kind jarig of is er een broertje of zusje geboren? Dat vieren we graag op de groep! Overleg vooraf wanneer en wat uw kind gaat trakteren; wij streven naar gezonde traktaties.

Fysiotherapie en prelogopedie bij Nova
Nova heeft een samenwerking met deze bovenstaande therapeuten zodat wanneer dit wenselijk is, deze therapie bij Nova op de locatie gevolgd kan worden door het kind. Wilt u zien wie dit zijn? Kijk dan onder het kopje ‘ons team’.

Privacy
Alle gegevens van uw kind worden enkel gebruikt door de zorgverleners van Nova. Medische gegevens zijn uitdrukkelijk geheim en zullen strikt vertrouwelijk gebruikt worden. De gegevens worden nooit aan derden verstrekt, ze zijn uitsluitend voor eigen gebruik.

Bekijk hier onze privacyverklaring voor een uitgebreide toelichting.

De Geschillencommissie
Voor externe klachten die u niet kunt afhandelen met het bestuur, kunt u terecht bij: www.degeschillencommissie.nl,
Bordewijklaan 46, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag.