fbpx

Leer ons kennen

Bij Nova werken BIG-geregistreerde (kinder)verpleegkundigen, pedagogen, orthopedagoog, therapeuten en een Raad van Commissarrissen nauw samen. 
Neem gerust een kijkje in ons team en leer ons een beetje kennen. 

Medewerkers

Eigenaar Nova medisch kindcentrum Kim van de Wouw

Dit is Kim van de Wouw, de directrice

Laat ik me even voorstellen! Ik ben Kim, oprichtster van Nova en mama van twee lieve, mooie dochters. Met mijn achtergrond als psychologe en ervaring in de intensieve kindzorg, heb ik een werkwijze gecreëerd speciaal voor de kinderen die bij Nova komen. Liefdevol, stressvrij, het kind laten ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo met individueel opgestelde wensen en doelen. Deze werkwijze sluit aan op het kinderbrein en zorgt o.a. voor een zo optimaal mogelijke en passende begeleiding waarbij gericht is op succeservaringen. Ik voel mij enorm vereerd om deze vernieuwende en uitzonderlijk mooie plek te creëren en te mogen delen met jullie.
 
Ik sta in mijn kracht wanneer ik kinderen kan laten ervaren wat het is om zichzelf te mogen zijn, om los te staan van angsten of trauma’s wanneer deze spelen, om te mogen genieten van het spelen, het samen met andere kinderen zijn en tijdens dit spelen ook nog eens ontzettend veel te leren. Het doel wat ik voor ogen heb met Nova is een huiselijke plek creëren waarin iedereen zich echt thuis kan voelen. Met zo’n basis heb je een ontzettende sterke fundering waarin wij kinderen de juiste ondersteuning kunnen geven tijdens het ‘stralen’.
Sanne Smits

Dit is Sanne, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Sanne Smits en ik woon in Veldhoven, samen met mijn man en twee kinderen. Met trots zeg ik dat ik werkzaam ben als kinderverpleegkundige bij Nova medisch kindcentrum.

Altijd heb ik al met kinderen willen werken, dat wist ik al heel snel. Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik dan ook meteen doorgestroomd naar de kinderafdeling van een algemeen ziekenhuis en heb daar de opleiding tot kinderverpleegkundige mogen behalen. Daar heb ik ruim veertien jaar ervaring opgedaan voordat deze uitdaging binnen Nova op mijn pad kwam. Wat een fantastische plek! Het is zo fijn om binnen een kleinschalige organisatie te werken. Kinderen en ouders krijgen hierdoor de aandacht die ze verdienen. Bij Nova worden de kinderen gezien als een individu met elk hun eigen ontwikkelingstempo en leermogelijkheden.
Verpleegkundige handelingen zijn niet de meest fijne dingen die er moeten gebeuren. Belangrijk vind ik dan ook om een vertrouwensband op te bouwen met de kinderen. Samen met de wensen van het kind (indien mogelijk) en de expertise die ouders hebben over wat belangrijk is voor hun kind, ben ik ervan overtuigd dat we de best mogelijke zorg zullen geven aan alle kinderen die bij Nova komen.
Verder ben ik gecertificeerd video-interactie-begeleider. Deze methode kan ik met toestemming van ouders inzetten om te kijken naar de interactie tussen de kinderen en de zorgverleners binnen Nova. Ik kijk hierbij naar de microsignalen die het kind laat zien en hoe hierop gereageerd wordt. Hierdoor kunnen we de zorg afstemmen op wat het beste past bij het kind.
 
Lieve kindjes, ik heb er erg veel zin in om jullie te leren kennen. We gaan samen vooral genieten en een hele fijne tijd beleven bij Nova.

Dit is Maaike, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Maaike van der Wal en samen met mijn twee kinderen en hond woon ik in Veghel. 

Na jarenlang gewerkt te hebben in verschillende werkvelden, waarvan de laatste 5,5 jaar bij een kinderthuiszorg-organisatie, kom ik nu drie dagen in de week het team van Nova versterken als verpleegkundige. Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk en wat kunnen wij volwassenen ook nog veel leren van het kinderbrein. 

De combinatie bij Nova van het medische aspect en het pedagogisch aspect maakt dat het voor mij elke dag uitdagend is en nooit hetzelfde. En toch wil ik voor de kinderen, maar ook voor de ouders zorgen dat het medische aspect zo min mogelijk de bovenhand voert. Dat het kind ook echt kind kan en mag zijn. Met een veilig en vertrouwd gevoel komt spelen en leren. Ieder kind op zijn eigen manier en tempo.

Ik heb ontzettend veel zin om samen met de kinderen, ouders, collega’s en andere disciplines deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En om er elke dag weer een leuke dag van te maken, zodat we allemaal weer een beetje groeien.

Marijke Verstappen

Dit is Marijke, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Marijke Verstappen en ik woon in Vught, samen met mijn man en vrolijke dochter. Ik vind het zo heerlijk om zelf moeder te zijn en begrijp heel goed dat je als ouder een échte fijne plek voor je kind zoekt. Het geeft mij veel voldoening om daar bij Nova aan bij te mogen dragen. Als kinderverpleegkundige voel ik me als een vis in het water. Al op 3-jarige leeftijd wist ik dat ik later ‘zuster’ wilde worden. Bij Nova heb ik het gevoel dat ik moederliefde kan geven én kinderverpleegkundige tegelijk kan zijn.

Hiervoor heb ik bij een kinderthuiszorg-organisatie gewerkt. Ook heb ik op kinderafdelingen van verschillende ziekenhuizen en als docent op een HBO-V-opleiding gewerkt.

Binnen ons gezin hebben we ervaring met coeliakie en een glutenvrij dieet. Dus mocht dat voor jouw kind nodig zijn, kunnen we daar ook zeker voor zorgen.

Ik ben op donderdag en vrijdag bij Nova. Eén van de redenen om bij Nova te gaan werken is dat ik er in alle rust voor de kinderen kan zijn. Er is bij Nova volop ruimte voor kinderen om te groeien en ontwikkelen in hun eigen tempo. Ieder kind is uniek en dat is juist zo mooi.

Lieve kinderen, komen jullie ook gezellig bij Nova spelen? Misschien wel tot snel!

Dit is Jelle, pedagoog 


Leuk dat ik mezelf mag voorstellen als nieuwe medewerker binnen Nova!

Mijn naam is Jelle van Esch-Timmers (33 jaar). Samen met man en mijn zoontje (1) woon ik in Moergestel. Na het behalen van mijn diploma Pedagogiek, ben ik lang werkzaam geweest in de kinderopvang en het onderwijs. De laatste jaren heb ik als ambulant begeleidster, individuele begeleiding mogen bieden aan kinderen en jongeren met Downsyndroom.

Het werken met kinderen doe ik erg graag, ik vind het heerlijk om een kind en zijn of haar ontwikkeling te mogen volgen en te stimuleren. Het kleinschalige waarbij ruimte is voor 1-op-1 contact spreekt mij erg aan binnen Nova. Dit geeft veel mogelijkheden om een goede band op te bouwen met de kinderen en ouders.

Het is mooi om samen nieuwe doelen te bereiken en daarbij in te kunnen spelen op individuele interesses en behoeften. In mijn werk vind ik het belangrijk dat ieder kind zich gezien, gehoord en veilig voelt en op eigen tempo succeservaringen op kan doen.

Vanaf 1 september ga ik aan de slag binnen deze mooie organisatie! Jullie zullen mij tegen gaan komen op woensdag en donderdag. Ik heb veel zin om met deze nieuwe uitdaging te gaan starten.

Samen gaan we plezier maken, met hopelijk veel mooie genietmomentjes!

Tot snel!”

 

Dit is Ilse, coördinerend begeleider en kinderverpleegkundige


Mijn naam is Ilse Brekelmans, 35 jaar en ik woon samen met mijn man en 3 zoontjes in Tilburg.

Ontzettend blij ben ik dat ik deel mag uitmaken van het team van Nova. De visie en werkwijze van Nova spreken mij enorm aan. Ik word hierdoor erg enthousiast om ervoor te zorgen dat de kindjes en alle medewerkers van Nova een fijne (werk) omgeving hebben om naar toe te blijven komen. Ook vind ik het belangrijk dat alle ouders hun kind steeds weer met een prettig en fijn gevoel kunnen brengen.
Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige wist ik al snel dat ik daarna verder wilde leren om uiteindelijk als kinderverpleegkundige aan de slag te gaan. Mijn opleiding hiervoor volgde ik binnen het Sophia kinderziekenhuis. Daarna werkte ik op de kinderafdeling binnen het ETZ totdat ik in 2016 richting een andere tak van de kindzorg ging, namelijk de zorg bij kinderen thuis organiseren en coördineren. Na dit 5 jaar gedaan te hebben koos ik ervoor om weer terug te gaan naar de directe zorgverlening “aan het bed” binnen het ziekenhuis. Ik ben toen werkzaam geweest op de kinderdagbehandeling van het Wilhelmina kinderziekenhuis.
Met mijn werkzaamheden als coördinerend begeleider binnen Nova kan ik mijn beide passies, de directe zorgverlening en coördinatie, binnen de kindzorg prachtig samen voegen. Het kind en gezin staan bij mij altijd centraal, ze zijn niet los van elkaar te zien en niet alleen het medische aspect staat altijd op de voorgrond. Er is namelijk zoveel meer wat mee speelt bij de zorgen voor een kind. Hierin denk ik graag mee naar mogelijkheden.

Ik kijk er naar uit om iedereen te verwelkomen en om er voor iedereen steeds weer opnieuw een mooie dag van te maken.

Dit is Maud, pedagogisch medewerker


Mijn naam is Maud op ’t Hoog, 24 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Biest-Houtakker. Vol enthousiasme kan ik vertellen dat ik sinds 1 april werkzaam ben bij Nova op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.


Op de basisschool wist ik al dat ik later met kinderen wilde gaan werken en heb hierin dan ook mijn hart gevolgd. Een aantal jaren ben ik werkzaam geweest bij een regulier kinderdagverblijf, een woongroep van Kentalis en een orthopedagogisch kindcentrum van Cello, de Elzengaard.

Nova is als nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen en daar kijk ik ontzettend naar uit! Bij Nova is er tijd en ruimte voor het kind en kan een kind echt zichzelf zijn, dat is juist zo mooi!

Ik hoop jullie snel te ontmoeten en gaan er een fijne tijd van maken

Dit is José, pedagogisch medewerker


Mijn naam is José Deenen, ik woon in Tilburg met mijn drie dochters. Ik heb veel werkervaring in de kinderopvang waarvan ongeveer 8 jaar op een specialistische groep. Ik ben een positief, geduldig en enthousiast persoon. Het mooie in het werk met kinderen vind ik het zoeken naar wat aansluit bij een kind.


Samen een band opbouwen door spel, gezelligheid en warmte schept mogelijkheden tot ontwikkelen en/of plezier beleven. Tevens vind ik het contact met ouders belangrijk, het bieden van een luisterend oor en samen kijken wat er voor hun kind nodig is.

Dit is Helga, kinderverpleegkundige


Mijn naam is Helga en ik woon in Veldhoven samen met mijn man en twee kinderen. Ik heb 18 jaar in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige waarvan ruim 15 jaar als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling. 
Daar heb ik me naast de zorg voor de kinderen met allerlei verschillende aandoeningen ook in kindercardiologie gespecialiseerd en hierbij projecten gedaan om de kwaliteit te bevorderen.Ik vind het geweldig om als kinderverpleegkundige te werken en haal er veel voldoening uit om met kinderen te werken!

Nova is een hele mooie, fijne en huiselijke plek voor kind en ouders waarbij er veel tijd en persoonlijke aandacht is voor ieder kind. Het lijkt me erg fijn en waardevol om een vertrouwensband op te bouwen met kind en ouders.

Als HBO-kinderverpleegkundige ga ik me ook bezighouden met het stellen van indicaties voor een PGB voor een kindje waarbij dat nodig zal zijn.

Mijn werkdagen bij Nova zullen de maandag en woensdag zijn. 

Stagiaires

Mijn naam is Cheryl Rabiu, ik ben 21 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Op dit moment ben ik een vierdejaarsstudent Pedagogiek aan hogeschool Fontys. U kunt mij het komende half jaar bij Nova vinden op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Naast dat ik een studie volg, vind ik het leuk om een terrasje te pakken met vrienden of andere leuke activiteiten met ze te doen, speel ik af en toe op de piano, luister ik graag naar muziek en werk ik in het weekend bij de Coolblue!

Ik kom dus 4 dagen in de week stage lopen bij Nova. Ik ga verschillende pedagogische taken uitvoeren met de kinderen op de groep. Denk daarbij aan diverse activiteiten die de ontwikkeling stimuleren van het kind en ondersteuning bieden. Ik heb heel veel zin om te mogen beginnen en ik kijk ernaar uit om mij persoonlijk voor te mogen stellen. Tot snel!

Cheryl Rabiu

Mijn naam is Anne den Otter, ik ben 23 jaar en kom uit Gemonde. Ik studeer pedagogisch management kind en educatie, en ga komend jaar afstuderen. Naast mijn studie werk ik als bijbaantje in de horeca en geef ik op zaterdagochtend kleutergym.  Ik speel graag een potje tennis, maar nog liever drink ik een drankje met vrienden en vriendinnen. 😉 En doe ik graag wat leuks met mijn neefjes en nichtjes. Komend jaar zullen jullie mij vooral gaan zien op kantoor. Ik ben iemand die graag andere helpt, en plezier kan halen uit het werken met en rondom kinderen. Ik heb erg veel zin in mijn afstudeerstage bij Nova, en hoop jullie graag allemaal snel te zien!

Hoi ik ben Yanaika Mauriks en ik ben 19 jaar oud. Ik zit op de Fontys Den Bosch en ik studeer pedagogiek. Op dit moment zit ik in mijn 2 de jaar van de opleiding. Voor deze opleiding heb ik de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond. Na die opleiding wilde ik verder studeren en me beter specialiseren in het begeleiden van kinderen. De medische kant vind ik erg interessant, zo ben ik ook terecht gekomen bij Nova. 

Hallo ouders/verzorgers,
Dit jaar kom ik stage lopen bij Nova, dit zal zijn in de periode van 14 september 2022 tm 22 juni 2023. Ik heb al 1 jaar ervaring op de kinderopvang en vind het leuk om kinderen te begeleiden en ondersteunen waar nodig. 
Ik ben 24 jaar oud en ik kom zelf uit Oosterhout. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen en tekenen. Mijn kwaliteiten: geduldig, zorgzaam, energiek, plannen, creatief en ik heb een luisterend oor. 
Ik heb er al zin in!
Jamie van Pelt

Mijn naam is Sophie Wouters, ik ben 19 jaar oud en woon in Oirschot. Aankomend jaar zit ik in mijn vierde jaar van de opleiding Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen. Naast mijn opleiding werk ik bij SWZ als woonbegeleider, pas ik op veel verschillende kinderen in mijn omgeving, speel ik basketbal en vind ik het leuk om bij mijn familie en vriendinnen te zijn. 
Ik heb er heel veel zin in en kijk er naar uit om jullie te ontmoeten! 

Groetjes Sophie

 

Raad van Commissarissen

Dit is Teun, Raad van Commissarissen

Ik ben Teun Brand, 37 jaar en woonachtig in Oisterwijk met mijn vrouw en vier kinderen.

Ik zit met veel plezier in de Raad van Commissarissen van Nova medisch kindcentrum, omdat ik het belangrijk vind om mijn energie, kennis en expertise in te zetten voor organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren voor wie ontwikkelen niet altijd vanzelf gaat.

Zo houd ik mij in het dagelijks leven bezig met het coördineren van diverse maatregelen rondom voortijdig schoolverlaten in Midden-Brabant. Ook ben ik lid van de Raad van Toezicht van een primair onderwijsbestuur in de regio. Nova medisch kindcentrum richt zich op de ondersteuning van kinderen en hun ouders die dit echt nodig hebben.

Ik vind het waardevol om met het Bestuur / Kim van de Wouw te kunnen sparren over de kwaliteit van zorg, het financieel en personeelsbeleid en over andere zaken waar een jonge organisatie als Nova tegenaan kan lopen. Ik vind het interessant om samen met de andere leden van de RvC mee te denken op gepaste afstand, zodat de professionals bínnen Nova zich gesteund en gechallenged voelen de juiste dingen te doen voor de kinderen bij Nova.
Teun Brand
Marcel Schook

Dit is Marcel Schook, Raad van Commissarissen

Hallo, Ik ben Marcel Schook! Naast mijn leuke baan als accountmanager Zuid-Nederland voor Stichting Driestroom, heb ik mij beschikbaar gesteld voor de Raad van Commissarissen bij Nova medisch kindcentrum. De reden is dat ik naast mijn ruime ervaring in de zorg en het gemeentelijk Sociaal Domein, ik mijn enthousiasme en bevlogenheid graag wil inzetten voor een startende onderneming in de zorg voor jonge kinderen. Zodat er een mooie organisatie kan komen te staan die een fijne, veilige basis en ontwikkelkansen kan bieden aan de aan haar toevertrouwde jonge, kwetsbare kinderen en hun ouders.

Therapeuten

Dit is Marieke, prelogopedist bij HapSlikZeg

Al meer dan 25 jaar werk ik als prelogopedist. Een prelogopedist richt zich op problemen in het eten en drinken, maar ook op de beginnende communicatieve ontwikkeling van een kind. Mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan in verschillende werksettings en in 2007 ben ik met HapSlikZeg gestart. Naast het werken bij HapSlikZeg, werk ik ook in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg als logopedist. Binnen HapSlikZeg werken wij altijd vanuit de hulpvraag van ouders en omgeving, waarbij wij het kind centraal zetten en samen met het kind en zijn of haar omgeving stapjes in de ontwikkeling proberen te maken.
marieke

Dit is Evie, prelogopedist bij HapSlikZeg

Na mijn opleiding ben ik met enorm veel plezier gestart bij HapSlikZeg. Door middel van scholingen en ervaring in de praktijk heb ik mijn kennis omtrent het jonge kind breed ontwikkeld. Als prelogopedist ben ik veel aan het werk met kinderen met voedingsproblemen, maar ook probeer ik breed naar de vroege communicatieve ontwikkeling van het kind te kijken. Ik kijk graag samen met de omgeving van het kind welke stappen, groot of klein, we kunnen maken. In mijn behandelingen staat spelend leren en veel plezier maken centraal. Nova medisch kindcentrum is een plek die volledig aansluit bij onze visie op het kind, zijn ontwikkeling en zijn omgeving. Wij zijn met veel enthousiasme een samenwerking aangegaan en hopen dat wij logopedisch veel kunnen gaan bijdragen. Wij hopen jullie graag bij Nova medisch kindcentrum te zien!

Dit is Sophie, kinderfysiotherapeut

Elke dag van de ruim twintig jaar als kinderfysio werk ik met energie en enthousiasme. Ik heb vele unieke kinderen, ieder met hun eigen hulpvraag, mogen begeleiden. Het vertrouwen dat ouders in mij stellen maakt me dankbaar. Zelf moeder van twee dochters (Roos en Bloem) weet ik dat een kind het meest dierbare is dat er in je leven zal zijn. Elke ouder heeft wensen, dromen en hoop hoe het leven van zijn kind zal lopen. Het leven van de jonge kinderen die ik mag gaan begeleiden, loopt niet zorgeloos en vanzelfsprekend. Betrokkenheid van de ouder, de kennis over hun kind en hun wensen echt horen vind ik belangrijk. 

Wij, Sophie Prinsen en Rosalie Pijnenburg, zijn beide werkzaam als eerstelijns kinderfysiotherapeut in respectievelijk Hilvarenbeek en Oisterwijk. De kleine kwetsbare kinderen zijn voor ons de echte kanjers en we zijn dan ook blij dat we als kinderfysiotherapeuten een bijdrage kunnen gaan leveren aan de (motorische) ontwikkeling van de kinderen bij Nova. Motoriek is voor kinderen het middel om zichzelf hun omgeving te leren kennen. Kinderfysiotherapie is het spelenderwijs oefenen van zintuigen, motoriek en vaardigheden daar waar het niet vanzelf gaat.

Sophie kinderfysiotherapeut

Dit is Rosalie, kinderfysiotherapeut

Het werk van een kinderfysiotherapeut is veelzijdig en maatwerk. Ik zie in mijn praktijk kinderen met grote en kleine problemen, van zuigeling tot puber. Deze kinderen leveren me elke keer weer een dag vol speelplezier. Wanneer het leven van een kind wat minder zorgeloos verloopt is de uitdaging om te zoeken naar wat er allemaal wel kan. Denken in kansen en mogelijkheden, dat is wat ik belangrijk vind.

Met veel enthousiasme ga ik de samenwerking met Nova aan en ik verheug me erop de kinderen te ontmoeten en leren kennen. Binnen de kinderfysiotherapie wordt altijd vanuit de hulpvraag van ouders/verzorgers gewerkt. Samen gaan we zoeken naar een oplossing waarbij het kind centraal staat. Tijdens de behandelingen staat plezier maken en dus spelend leren voorop. Ons motto is: “een kind leert niet als het geen plezier heeft”.

Voor de oplossing van een hulpvraag is niet altijd een behandeling nodig. Adviezen voor bewegingen, hanteringen en interacties tijdens de dagelijkse routines bij activiteiten van alledag kunnen ook voor grote stappen in de ontwikkeling zorgen. De visie van Nova sluit precies aan bij hoe wij kinderen en hun ontwikkeling in brede zin zien. We kijken dan ook met veel enthousiasme uit naar de opening van dit mooie centrum en de komst van de kinderen.

Rosalie kinderfysiotherapeut

Dit is Sandra, kinderergotherapeut bij De Touwladder

Sinds 2012 ben ik gestart met kinderergotherapie De Touwladder. Ik behandel kinderen op hulpvraag van ouders/verzorgers met problemen op het gebied van spel, zelfredzaamheid en (voorbereidende) schoolse activiteiten. Afhankelijk van de hulpvraag worden de motorische, procesmatige vaardigheden (o.a. aandacht, planning en organisatie en taakgerichtheid), sensorische informatieverwerking en executieve functies in kaart gebracht.  

Plezier staat voorop, om niet enkel van het behandelresultaat, maar ook van het leerproces een feest te maken. Ook thuis is er volop plezier; naast kinderergotherapeut, ben ik mama van een dochter en twee zoontjes. Nova komt op mij over als een ‘warm nest’. Ik hoop jullie daar graag te ontmoeten.

Gini Ketelaars

Dit is Gini, orthopedisch schoentechnoloog

Mijn naam is Gini Ketelaars. Ik ben in 2017 afgestudeerd als orthopedisch schoentechnoloog en momenteel werkzaam bij Van Gils Footcare. Ik ben jong, gedreven, enthousiast en altijd op zoek naar mogelijkheden. In mijn werk op zoek naar mogelijkheden die er voor kunnen zorgen dat iedereen zonder voetklachten vooruit kan.

In mijn werkzame periode bij Ligtvoet Shoes heb ik enorm veel kindervoetjes gezien. Holle voetjes, platte voetjes, volle voetjes, smalle voetjes, alles kwam voorbij. Tevens heb ik me gespecialiseerd op de kindervoet middels bijscholing. Zo kan ik jullie, de ouders van de kinderen van Nova, begeleiden in de juiste schoenkeuze van jullie kinderen.

In de samenwerking met Nova zal ik geheel vrijblijvend langskomen op het medisch kindcentrum, zodat er zicht is op de ontwikkeling van de voeten van de kinderen. Daarnaast kan ik de veranderingen in kaart brengen. om zo te achterhalen of het gaat om normale of afwijkende ontwikkeling van de voeten. Mochten er vervolgens steunzolen of schoenaanpassingen nodig zijn, dan kunnen we dat realiseren.