fbpx

Leer ons kennen

Bij Nova werken BIG-geregistreerde kinderverpleegkundigen en een psycholoog nauw samen. Ook kunnen kinderen op locatie bij Nova gebruik maken van onze fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist.

kim-oprichtster-van-nova

Dit is Kim van de Wouw, de directrice

“Laat ik me even voorstellen! Ik ben Kim, oprichtster van Nova en mama van twee lieve, mooie dochters. Met mijn achtergrond als psychologe en ervaring in de intensieve kindzorg, heb ik een werkwijze gecreëerd speciaal voor de kinderen die bij Nova komen. Liefdevol, stressvrij, het kind laten ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo met individueel opgestelde wensen en doelen. Deze werkwijze sluit aan op het kinderbrein en zorgt o.a. voor een zo optimaal mogelijke en passende begeleiding waarbij gericht is op succeservaringen. Ik voel mij enorm vereerd om deze vernieuwende en uitzonderlijk mooie plek te creëren en te mogen delen met jullie.”
 
“Ik sta in mijn kracht wanneer ik kinderen kan laten ervaren wat het is om zichzelf te mogen zijn, om los te staan van angsten of trauma’s wanneer deze spelen, om te mogen genieten van het spelen, het samen met andere kinderen zijn en tijdens dit spelen ook nog eens ontzettend veel te leren. Het doel wat ik voor ogen heb met Nova is een huiselijke plek creëren waarin iedereen zich echt thuis kan voelen. Met zo’n basis heb je een ontzettende sterke fundering waarin wij kinderen de juiste ondersteuning kunnen geven tijdens het ‘stralen’.”
mieke-manager-zorg

Dit is Mieke, kinderverpleegkundige en manager zorg

“Hi! Ik ben Mieke, 33 jaar, moeder van twee prachtige zonen, kinderverpleegkundige en manager zorg bij Nova medisch kindcentrum. Met meer dan tien jaar ervaring op de kinderafdeling in het ziekenhuis en in de jeugdzorg, ben ik daarnaast gecertificeerd babyconsulent, Dunstan-Babytaal-trainer en docent babymassage. Het werken met kinderen is mijn passie en geeft me energie.”
 
“Ik ben trots dat ik mijn bijdrage mag leveren aan het creëren van deze waardevolle plek! Kleinschalig, professioneel personeel met het echte ‘kindgevoel’, korte lijnen, vaste gezichten en altijd gericht op de wensen en mogelijkheden van het kind en zijn ouder(s). Als manager zorg zal ik onder andere leiding geven aan ons mooie team, de kwaliteit van zorg bewaken en zorgen voor een inspirerende en warme omgeving. En het leuke is dat ik dit zal doen in combinatie met het zorgen voor de kinderen die bij Nova komen. Je gaat mij dus ook zeker terugvinden in de snoezelruimte. Ik vind het belangrijk om naar het kind in zijn totaliteit te kijken. Uitgaan van mogelijkheden en niet vanuit beperkingen. Kijken naar natuurlijke ritmes en behoeften, zodat het kind zich helemaal senang voelt om vanuit daar te stimuleren tot groei en ontwikkeling. Nova biedt met haar visie, werkwijze en faciliteiten de mogelijkheid om perfect op deze behoeften van het kind in te kunnen spelen en daar word ik heel blij van.”
sanne-kinderverpleegkundige

Dit is Sanne, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Sanne Smits en ik woon in Veldhoven, samen met mijn man en twee kinderen. Met trots zeg ik dat ik werkzaam ben als kinderverpleegkundige bij Nova medisch kindcentrum.”

“Altijd heb ik al met kinderen willen werken, dat wist ik al heel snel. Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik dan ook meteen doorgestroomd naar de kinderafdeling van een algemeen ziekenhuis en heb daar de opleiding tot kinderverpleegkundige mogen behalen. Daar heb ik ruim veertien jaar ervaring opgedaan voordat deze uitdaging binnen Nova op mijn pad kwam. Wat een fantastische plek! Het is zo fijn om binnen een kleinschalige organisatie te werken. Kinderen en ouders krijgen hierdoor de aandacht die ze verdienen. Bij Nova worden de kinderen gezien als een individu met elk hun eigen ontwikkelingstempo en leermogelijkheden.
Verpleegkundige handelingen zijn niet de meest fijne dingen die er moeten gebeuren. Belangrijk vind ik dan ook om een vertrouwensband op te bouwen met de kinderen. Samen met de wensen van het kind (indien mogelijk) en de expertise die ouders hebben over wat belangrijk is voor hun kind, ben ik ervan overtuigd dat we de best mogelijke zorg zullen geven aan alle kinderen die bij Nova komen.
Verder ben ik gecertificeerd video-interactie-begeleider. Deze methode kan ik met toestemming van ouders inzetten om te kijken naar de interactie tussen de kinderen en de zorgverleners binnen Nova. Ik kijk hierbij naar de microsignalen die het kind laat zien en hoe hierop gereageerd wordt. Hierdoor kunnen we de zorg afstemmen op wat het beste past bij het kind.”
 
“Lieve kindjes, ik heb er erg veel zin in om jullie te leren kennen. We gaan samen vooral genieten en een hele fijne tijd beleven bij Nova.”

Wij werken samen

Wij werken samen met twee prelogopedisten, twee kinderfysiotherapeuten en een zzp kinderverpleegkundige! Met ontzettend veel passie en plezier komen zij de kinderen op de locatie van Nova therapie geven of verzorgen. Hieronder stellen zij zichzelf voor. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij dat zijn!

Dit is Marieke, prelogopedist bij HapSlikZeg

Al meer dan 25 jaar werk ik als prelogopedist. Een prelogopedist richt zich op problemen in het eten en drinken, maar ook op de beginnende communicatieve ontwikkeling van een kind. Mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan in verschillende werksettings en in 2007 ben ik met HapSlikZeg gestart. Naast het werken bij HapSlikZeg, werk ik ook in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg als logopedist. Binnen HapSlikZeg werken wij altijd vanuit de hulpvraag van ouders en omgeving, waarbij wij het kind centraal zetten en samen met het kind en zijn of haar omgeving stapjes in de ontwikkeling proberen te maken.
marieke

Dit is Evie, prelogopedist bij HapSlikZeg

Na mijn opleiding ben ik met enorm veel plezier gestart bij HapSlikZeg. Door middel van scholingen en ervaring in de praktijk heb ik mijn kennis omtrent het jonge kind breed ontwikkeld. Als prelogopedist ben ik veel aan het werk met kinderen met voedingsproblemen, maar ook probeer ik breed naar de vroege communicatieve ontwikkeling van het kind te kijken. Ik kijk graag samen met de omgeving van het kind welke stappen, groot of klein, we kunnen maken. In mijn behandelingen staat spelend leren en veel plezier maken centraal. Nova medisch kindcentrum is een plek die volledig aansluit bij onze visie op het kind, zijn ontwikkeling en zijn omgeving. Wij zijn met veel enthousiasme een samenwerking aangegaan en hopen dat wij logopedisch veel kunnen gaan bijdragen. Wij hopen jullie graag bij Nova medisch kindcentrum te zien!

Dit is Sophie, kinderfysiotherapeut

Elke dag van de ruim twintig jaar als kinderfysio werk ik met energie en enthousiasme. Ik heb vele unieke kinderen, ieder met hun eigen hulpvraag, mogen begeleiden. Het vertrouwen dat ouders in mij stellen maakt me dankbaar. Zelf moeder van twee dochters (Roos en Bloem) weet ik dat een kind het meest dierbare is dat er in je leven zal zijn. Elke ouder heeft wensen, dromen en hoop hoe het leven van zijn kind zal lopen. Het leven van de jonge kinderen die ik mag gaan begeleiden, loopt niet zorgeloos en vanzelfsprekend. Betrokkenheid van de ouder, de kennis over hun kind en hun wensen echt horen vind ik belangrijk. 

Wij, Sophie Prinsen en Rosalie Pijnenburg, zijn beide werkzaam als eerstelijns kinderfysiotherapeut in respectievelijk Hilvarenbeek en Oisterwijk. De kleine kwetsbare kinderen zijn voor ons de echte kanjers en we zijn dan ook blij dat we als kinderfysiotherapeuten een bijdrage kunnen gaan leveren aan de (motorische) ontwikkeling van de kinderen bij Nova. Motoriek is voor kinderen het middel om zichzelf hun omgeving te leren kennen. Kinderfysiotherapie is het spelenderwijs oefenen van zintuigen, motoriek en vaardigheden daar waar het niet vanzelf gaat.

Sophie kinderfysiotherapeut

Dit is Rosalie, kinderfysiotherapeut

Het werk van een kinderfysiotherapeut is veelzijdig en maatwerk. Ik zie in mijn praktijk kinderen met grote en kleine problemen, van zuigeling tot puber. Deze kinderen leveren me elke keer weer een dag vol speelplezier. Wanneer het leven van een kind wat minder zorgeloos verloopt is de uitdaging om te zoeken naar wat er allemaal wel kan. Denken in kansen en mogelijkheden, dat is wat ik belangrijk vind.

Met veel enthousiasme ga ik de samenwerking met Nova aan en ik verheug me erop de kinderen te ontmoeten en leren kennen. Binnen de kinderfysiotherapie wordt altijd vanuit de hulpvraag van ouders/verzorgers gewerkt. Samen gaan we zoeken naar een oplossing waarbij het kind centraal staat. Tijdens de behandelingen staat plezier maken en dus spelend leren voorop. Ons motto is: “een kind leert niet als het geen plezier heeft”.

Voor de oplossing van een hulpvraag is niet altijd een behandeling nodig. Adviezen voor bewegingen, hanteringen en interacties tijdens de dagelijkse routines bij activiteiten van alledag kunnen ook voor grote stappen in de ontwikkeling zorgen. De visie van Nova sluit precies aan bij hoe wij kinderen en hun ontwikkeling in brede zin zien. We kijken dan ook met veel enthousiasme uit naar de opening van dit mooie centrum en de komst van de kinderen.

Rosalie kinderfysiotherapeut

Dit is Wendy, kinderverpleegkundige

Ik ben Wendy Vervlossen en woon met mijn gezin in Eindhoven. Ik werk als zzp
kinderverpleegkundige in de zorg voor kinderen thuis. Ik heb ruim tien jaar op een kinderafdeling in het ziekenhuis gewerkt (daar ook de opleiding tot kinderverpleegkundige afgerond) en ben daarna als zzp kinderverpleegkundige in de zorg voor kinderen thuis begonnen. Ik vind de zorg voor de kinderen en hun gezin het allerleukst en door zorg thuis of op een kindcentrum te geven, kan ik dit volop doen. Verder heb ik vijf jaar als coördinator en kinderverpleegkundige in een thuiszorgorganisatie gewerkt. Binnen deze setting heb ik vele indicaties mogen maken voor kinderen die verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging thuis nodig hebben. Het stellen van indicaties doe ik nu ook nog als zzp kinderverpleegkundige. 

Ik ga graag met Nova medisch kindcentrum de samenwerking aan om te helpen in de indicatiestellingen voor pgb’s via de zorgverzekering. Verder zal ik daar waar nodig als back-up kinderverpleegkundige ingezet kunnen worden op de groepen binnen het kindcentrum.