fbpx

Leer ons kennen

Bij Nova werken BIG-geregistreerde (kinder)verpleegkundigen, pedagogen, een orthopedagoog, therapeuten en een Raad van Commissarissen nauw samen. Ontdek hieronder ons team en leer ons kennen.

Eigenaar Nova medisch kindcentrum Kim van de Wouw

Kim van de Wouw, directeur-bestuurder

Laat ik me even voorstellen! Ik ben Kim, oprichtster van Nova en mama van twee lieve, mooie dochters. Met mijn achtergrond als psychologe en ervaring in de intensieve kindzorg, heb ik een werkwijze gecreëerd speciaal voor de kinderen die bij Nova komen. Liefdevol, stressvrij, het kind laten ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo met individueel opgestelde wensen en doelen. Ik voel mij enorm vereerd om deze vernieuwende en uitzonderlijk mooie plek te delen met jullie.

Ik sta in mijn kracht wanneer ik kinderen kan laten ervaren wat het is om zichzelf te mogen zijn, om los te staan van angsten of trauma’s wanneer deze spelen, om te mogen genieten van het spelen, het samen met andere kinderen zijn en tijdens dit spelen ook nog eens ontzettend veel te leren.

Niet alleen de begeleiding kan je fijn doen voelen, maar ook zeker de plek. Nova is helemaal gebouwd om kinderen en ouders een welkom gevoel te geven en er een fijne dag te hebben. Met zo’n basis heb je een ontzettende sterke fundering waarin wij kinderen de juiste ondersteuning kunnen geven tijdens het ‘stralen’.

Ilse, coördinerend begeleider en kinderverpleegkundige

Mijn naam is Ilse Brekelmans, 35 jaar en ik woon samen met mijn man en 3 zoontjes in Tilburg.
Ontzettend blij ben ik dat ik deel mag uitmaken van het team van Nova. De visie en werkwijze van Nova spreken mij enorm aan. Ik word hierdoor erg enthousiast om ervoor te zorgen dat de kindjes en alle medewerkers van Nova een fijne (werk)omgeving hebben om naar toe te blijven komen. Ook vind ik het belangrijk dat alle ouders hun kind steeds weer met een prettig en fijn gevoel kunnen brengen.

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige wist ik al snel dat ik daarna verder wilde leren om uiteindelijk als kinderverpleegkundige aan de slag te gaan. Mijn opleiding hiervoor volgde ik binnen het Sophia Kinderziekenhuis. Daarna werkte ik op de kinderafdeling binnen het ETZ totdat ik in 2016 richting een andere tak van de kindzorg ging, namelijk de zorg bij kinderen thuis organiseren en coördineren. Na dit 5 jaar gedaan te hebben, koos ik ervoor om weer terug te gaan naar de directe zorgverlening ‘aan het bed’ binnen het ziekenhuis. Ik ben toen werkzaam geweest op de kinderdagbehandeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Met mijn werkzaamheden als coördinerend begeleider binnen Nova kan ik mijn beide passies, de directe zorgverlening en coördinatie, binnen de kindzorg prachtig samenvoegen. Het kind en gezin staan bij mij altijd centraal. Ze zijn niet los van elkaar te zien en niet alleen het medische aspect staat altijd op de voorgrond. Er is namelijk zoveel meer wat meespeelt bij de zorg voor een kind. Hierin denk ik graag mee naar mogelijkheden.

Ik kijk ernaaruit om iedereen te verwelkomen en om er voor iedereen steeds opnieuw een mooie dag van te maken.

Sanne, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Sanne Smits en ik woon in Veldhoven, samen met mijn man en twee kinderen. Met trots zeg ik dat ik werkzaam ben als kinderverpleegkundige bij Nova medisch kindcentrum.

Altijd heb ik al met kinderen willen werken, dat wist ik al heel snel. Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik dan ook meteen doorgestroomd naar de kinderafdeling van een algemeen ziekenhuis en heb daar de opleiding tot kinderverpleegkundige mogen behalen. Daar heb ik ruim veertien jaar ervaring opgedaan voordat deze uitdaging binnen Nova op mijn pad kwam. Wat een fantastische plek! Het is zo fijn om binnen een kleinschalige organisatie te werken. Kinderen en ouders krijgen hierdoor de aandacht die ze verdienen. Bij Nova worden de kinderen gezien als een individu met elk hun eigen ontwikkelingstempo en leermogelijkheden.

Verpleegkundige handelingen zijn niet de meest fijne dingen die er moeten gebeuren. Belangrijk vind ik dan ook om een vertrouwensband op te bouwen met de kinderen. Samen met de wensen van het kind (indien mogelijk) en de expertise die ouders hebben over wat belangrijk is voor hun kind, ben ik ervan overtuigd dat we de best mogelijke zorg zullen geven aan alle kinderen die bij Nova komen.

Verder ben ik gecertificeerd video-interactie-begeleider. Deze methode kan ik met toestemming van ouders inzetten om te kijken naar de interactie tussen de kinderen en de zorgverleners binnen Nova. Ik kijk hierbij naar de microsignalen die het kind laat zien en hoe hierop gereageerd wordt. Hierdoor kunnen we de zorg afstemmen op wat het beste past bij het kind.

Lieve kindjes, ik heb er erg veel zin in om jullie te leren kennen. We gaan samen vooral genieten en een hele fijne tijd beleven bij Nova.

Sanne Smits

Marijke, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Marijke Verstappen en ik woon in Vught, samen met mijn man en vrolijke dochter. Ik vind het zo heerlijk om zelf moeder te zijn en begrijp heel goed dat je als ouder een échte fijne plek voor je kind zoekt. Het geeft mij veel voldoening om daar bij Nova aan bij te mogen dragen. Als kinderverpleegkundige voel ik me als een vis in het water. Al op 3-jarige leeftijd wist ik dat ik later ‘zuster’ wilde worden. Bij Nova heb ik het gevoel dat ik moederliefde kan geven én kinderverpleegkundige tegelijk kan zijn.

Hiervoor heb ik bij een kinderthuiszorg-organisatie gewerkt. Ook heb ik op kinderafdelingen van verschillende ziekenhuizen en als docent op een HBO-V-opleiding gewerkt.

Binnen ons gezin hebben we ervaring met coeliakie en een glutenvrij dieet. Dus mocht dat voor jouw kind nodig zijn, kunnen we daar ook zeker voor zorgen.

Ik ben op donderdag en vrijdag bij Nova. Eén van de redenen om bij Nova te gaan werken is dat ik er in alle rust voor de kinderen kan zijn. Er is bij Nova volop ruimte voor kinderen om te groeien en ontwikkelen in hun eigen tempo. Ieder kind is uniek en dat is juist zo mooi.

Lieve kinderen, komen jullie ook gezellig bij Nova spelen? Misschien wel tot snel!

Marijke Verstappen
Helga

Helga, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Helga en ik woon in Veldhoven samen met mijn man en 2 kinderen. Ik heb 18 jaar in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundige, waarvan ruim 15 jaar als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling. Daar heb ik me naast de zorg voor de kinderen met allerlei verschillende aandoeningen ook in kindercardiologie gespecialiseerd en hierbij projecten gedaan om de kwaliteit te bevorderen. Ik vind het geweldig om als kinderverpleegkundige te werken en haal er veel voldoening uit om met kinderen te werken! Als hbo-kinderverpleegkundige ga ik me ook bezighouden met het stellen van indicaties voor een pgb voor een kindje waarbij dat nodig zal zijn.

Nova is een hele mooie, fijne en huiselijke plek voor kind en ouders, waarbij er veel tijd en persoonlijke aandacht is voor ieder kind. Het lijkt me erg fijn en waardevol om een vertrouwensband op te bouwen met kind en ouders.

Jullie zullen me tegenkomen op de maandagen en woensdagen.

Nicole, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Nicole en ik woon samen met mijn man en ons zoontje in Udenhout. Ik heb altijd al met kinderen willen werken, dus voor mij was de keuze dan ook snel gemaakt toen ik de kans kreeg om bij een kinderdagverblijf te gaan werken. Na mijn opleiding heb ik doorgestudeerd tot verpleegkundige en heb ik een tijdje in de thuiszorg gewerkt met medische kinderen. Toen Nova op mijn pad kwam en ik het werken als pedagogisch medewerker en verpleegkundige kon combineren, hoefde ik niet lang na te denken. Inmiddels werk ik 3 dagen in de week bij Nova en ben ik er 1 keer per maand ook tijdens het weekend werkzaam. De kleinschalige, huiselijke ruimtes bieden een veilige omgeving om kinderen op hun eigen tempo met de juiste begeleiding te laten ontwikkelen. En ik ben er trots op dat ik daarvan deel mag uitmaken.

Nicole

Ellen, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Ellen, 37 jaar oud en woon in Liempde met mijn 2 kinderen en 2 honden. Ik vind het superleuk me te mogen voorstellen als nieuwe werknemer bij Nova. Per 1 april zal ik daar beginnen als kinderverpleegkundige.

Ik heb hiervoor 19 jaar gewerkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, waarvan 14 jaar als kinderverpleegkundige op de kinderafdeling. Dit heb ik lange tijd met veel plezier gedaan. Wat ik begon te missen in mijn werk, is het opbouwen van een band met de kinderen. Ziekenhuiszorg is tegenwoordig steeds kortdurendere zorg. Toen kwam ik de website van Nova Medisch Kindcentrum tegen wat me heel erg aansprak. Langere tijd doorbrengen met de kinderen en ze leren kennen en kijken naar de behoeften en mogelijkheden van de kinderen, dat trekt me heel erg aan.

Mijn werkdagen worden de maandag, woensdag en de eerste 2 maanden ook de vrijdag. Ook zal ik er zijn in de logeerweekenden. Ik heb superveel zin in deze nieuwe uitdaging en wil alle kindjes en ouders/verzorgers graag leren kennen. Graag tot snel!

Selina, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Selina van de Camp, ik ben 35 jaar en ik woon samen met mijn man en mijn twee kinderen in Tilburg.

Ik kijk er enorm naar uit dat ik deel mag gaan uitmaken van het team van Nova als kinderverpleegkundige. De visie en werkwijze binnen Nova spreken mij enorm aan. Elk kind is uniek en binnen deze kleinschalige organisatie komen ze écht tot hun recht. Ze kunnen zich hier op hun eigen tempo ontwikkelen. Ik word enthousiast als ik ze kleine stapjes zie maken, binnen een veilige en huiselijke omgeving!
 
Dat ik met kinderen wilde werken wist ik al van jongs af aan. Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik opgeleid binnen het ETZ Elisabeth Ziekenhuis als kinderverpleegkundige.
 
Ik zal bij Nova werkzaam zijn op donderdagnacht en vrijdag overdag. Ook zal ik één keer per maand tijdens het logeerweekend werkzaam zijn. Ik heb er superveel zin in en kijk ernaaruit iedereen te ontmoeten!

Maaike, kinderverpleegkundige

Mijn naam is Maaike van der Wal en samen met mijn twee kinderen en hond woon ik in Veghel.

Na jarenlang gewerkt te hebben in verschillende werkvelden, waarvan de laatste 5,5 jaar bij een kinderthuiszorg-organisatie, kom ik nu drie dagen in de week het team van Nova versterken als verpleegkundige. Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk en wat kunnen wij volwassenen ook nog veel leren van het kinderbrein.

De combinatie bij Nova van het medische aspect en het pedagogisch aspect maakt dat het voor mij elke dag uitdagend is en nooit hetzelfde. En toch wil ik voor de kinderen, maar ook voor de ouders zorgen dat het medische aspect zo min mogelijk de bovenhand voert. Dat het kind ook echt kind kan en mag zijn. Met een veilig en vertrouwd gevoel komt spelen en leren. Ieder kind op zijn eigen manier en tempo.

Ik heb ontzettend veel zin om samen met de kinderen, ouders, collega’s en andere disciplines deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En om er elke dag weer een leuke dag van te maken, zodat we allemaal weer een beetje groeien.

Berthe, kinderverpleegkundige

Ik ben Berthe Zegers, 26 jaar en ben opgegroeid in Well, Limburg. Ik ben gestart als vmbo-basisleerling en door doorzettingsvermogen en wil gekomen tot hbo-verpleegkundige. Ik ben als stagiaire begonnen in de gehandicaptenzorg bij Dichterbij en daarna gewerkt bij ORO en Dichterbij.

Mijn grote wens is/was kinderverpleegkundige worden. Na 5 jaar werkzaam geweest te zijn in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg heb ik de overstap gemaakt naar het ziekenhuis in Eindhoven. Een grote stap, op mezelf wonen en in een ziekenhuis werken. Helaas was ziekenhuiswerk niet echt mijn ding; ik miste het contact met ouders/verzorgers en de relatie met de zorgvrager, het kind. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar Nova.

Amber, orthopedagoog

Mijn naam is Amber Santegoets. Ik woon samen met mijn vriend in Tilburg. De afgelopen jaren heb ik naast mijn studie tot orthopedagoog, als pedagogisch medewerkster op een kinderopvang gewerkt. Ik ben op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig bij Nova. Ouders kunnen bij mij terecht voor allerlei ontwikkelings- en opvoedingsvragen.

Wat ik erg belangrijk vind in mijn werk is echt de aandacht te hebben voor de kinderen, het samen op ontdekking gaan en aansluiten bij wat het kind nodig heeft. Ieder kind is immers anders. In een veilige en vertrouwde omgeving een band opbouwen met de kinderen en ze zo optimaal mogelijk stimuleren in hun ontwikkeling. Daarnaast blijft het belangrijk om samen leuke activiteiten te doen, want ook dat is waardevol voor de kinderen.

Amber Santegoets

Anne, pedagogisch manager

Mijn naam is Anne den Otter. Ik heb de studie Pedagogisch Management Kind en Educatie gevolgd. Daarmee ben ik opgeleid als pedagogisch manager, pedagogisch coach en beleidsmedewerker. Na een jaar stage bij Nova kan ik met trots zeggen dat ik hier verder ben gegaan als pedagogisch manager.

Voor mij was het altijd al duidelijk dat ik later wilde werken in een werkveld met kinderen en ook graag leiding wilde geven. De afgelopen jaren werd ik steeds nieuwsgieriger naar de ontwikkeling van kinderen en wat ik daaraan kan bijdragen. Later werd het voor mij duidelijk dat ik iets wilde betekenen voor de kinderen die wat meer nodig hebben. Ook vind ik het leuk om mezelf bezig te houden met dingen achter de schermen, zoals het beleid, de financiën, de planningen en er te zijn voor de medewerkers.

Bij Nova kan ik al deze dingen combineren en daar word ik blij van. Daarbij helpen ook de mooie lachjes van de kinderen! Ik ben van maandag tot en met donderdag aanwezig.

Jelle, pedagoog

Leuk dat ik mezelf mag voorstellen als medewerker binnen Nova!

Mijn naam is Jelle van Esch-Timmers en ik ben 33 jaar. Samen met man en mijn zoontje van 1 woon ik in Moergestel. Na het behalen van mijn diploma Pedagogiek, ben ik lang werkzaam geweest in de kinderopvang en het onderwijs. De laatste jaren heb ik als ambulant begeleidster individuele begeleiding mogen bieden aan kinderen en jongeren met downsyndroom.

Het werken met kinderen doe ik erg graag. Ik vind het heerlijk om een kind en zijn of haar ontwikkeling te mogen volgen en te stimuleren. Het kleinschalige waarbij ruimte is voor 1-op-1-contact spreekt mij erg aan binnen Nova. Dit geeft veel mogelijkheden om een goede band op te bouwen met de kinderen en ouders.

Het is mooi om samen nieuwe doelen te bereiken en daarbij in te kunnen spelen op individuele interesses en behoeften. In mijn werk vind ik het belangrijk dat ieder kind zich gezien, gehoord en veilig voelt en op eigen tempo succeservaringen op kan doen.

Jullie zullen mij tegenkomen op woensdag en donderdag. Samen gaan we plezier maken en hopelijk veel mooie genietmomentjes beleven! Tot snel!

José, pedagogisch medewerker

Mijn naam is José Deenen, ik woon in Tilburg met mijn 3 dochters. Ik heb veel werkervaring in de kinderopvang, waarvan ongeveer 8 jaar op een specialistische groep. Ik ben een positief, geduldig en enthousiast persoon.

Het mooie in het werk met kinderen vind ik het zoeken naar wat aansluit bij een kind. Samen een band opbouwen door spel, gezelligheid en warmte schept mogelijkheden tot ontwikkelen en/of plezier beleven. Tevens vind ik het contact met ouders belangrijk, het bieden van een luisterend oor en samen kijken wat er voor hun kind nodig is.

José Deenen
Maud op 't Hoog

Maud, pedagogisch medewerker

Mijn naam is Maud op ’t Hoog en samen met mijn vriend woon ik in Biest-Houtakker.  

Op de basisschool wist ik al dat ik later met kinderen wilde gaan werken en heb hierin dan ook mijn hart gevolgd. Na mijn opleidingen als Gespecialiseerd pedagogisch medewerker en Persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij een regulier kinderdagverblijf, een woongroep van Kentalis en een orthopedagogisch kindcentrum van Cello, de Elzengaard.

Het werken met kinderen is echt mijn passie. Bij Nova kijken we per dag wat een kind nodig heeft en sluiten hierbij aan. Er is veel tijd en ruimte voor ieder kind en bij Nova kan een kind echt zichzelf zijn, dat is juist zo mooi! Iedere werkdag kijk ik er naar uit om de kinderen op een spelenderwijze manier te laten ontwikkelen en ontdekken. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ben ik aanwezig.

Cheryl Rabiu

Cheryl, pedagogisch medewerker

Mijn naam is Cheryl Rabiu, ik ben 22 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Op dit moment ben ik een vierdejaars student Pedagogiek aan de Fontys. U heeft mij het afgelopen half jaar al kunnen zien op de dagen dinsdag, woensdag en donderdag. Vanaf nu ben ik ook op de maandag bij Nova te vinden. Omdat ik al een mbo-opleiding heb afgerond mag ik mezelf een gespecialiseerd pedagogisch medewerker noemen. Daarom ben ik op de dinsdag en donderdag werkzaam bij Nova als pedagogisch medewerker.  

Naast dat ik een studie volg en werkzaam ben binnen Nova vind ik het gezellig om een terrasje in de stad te pakken met vrienden, speel ik volleybal en bespeel ik af en toe de piano thuis en bij Nova! 

Ik ga verschillende pedagogische taken uitvoeren met de kinderen op de groep. Denk daarbij aan diverse activiteiten die de ontwikkeling van het kind stimuleren en ondersteuning bieden. Ik heb heel veel zin om hier nog een jaar te mogen blijven en ik kijk ernaar uit om mij persoonlijk voor te mogen stellen aan de ouders die mij nog niet gezien hebben bij Nova.  

Tot snel! 

Femke, zorgassistente

Mijn naam is Femke van Brunschot, 23 jaar oud en woonachtig in Spoordonk samen met mijn ouders en twee broertjes. Ik heb mijn diploma behaald tot zorgassistent. Met veel plezier heb ik een aantal jaar gewerkt met verstandelijk beperkten met dementie. Daarna ben ik het laatste anderhalve jaar werkzaam geweest in de ouderenzorg.

Het was altijd al een droom om met kinderen te mogen werken. Dus toen ik de vacature van Nova voorbij zag komen, aarzelde ik geen moment! Ik mag met trots zeggen dat ik vanaf april aan de slag ga met een nieuwe uitdaging bij Nova op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik zal mijn collega’s gaan ondersteunen rondom de zorg van de kinderen. Ik heb er onwijs veel zin in en kijk ernaar uit om de kinderen en mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Tot snel!

Sophie

Sophie, pedagogisch medewerker

Mijn naam is Sophie Wouters, ik ben 20 jaar en woon in Oirschot. Het afgelopen jaar heb ik in mijn stageperiode bij Nova veel mogen leren en heb ik mijn opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen afgerond. Met trots kan ik nu vertellen dat ik mijzelf medewerker mag noemen binnen het team van Nova! 

Bij Nova mag elk kind zichzelf zijn en wordt er echt gekeken naar wat iemand nodig heeft. De aandacht die er voor de kindjes is en het in stapjes zien ontwikkelen, maakt het werk voor mij supermooi!

Het werken bij Nova ga ik combineren met het werken op een regulier kinderdagverblijf. Het maakt het voor mij uitdagend en het zorgt ervoor dat geen een dag hetzelfde is. Zo begin ik elke dag met veel plezier!

Bij Nova ga ik werken op vrijdag, in de weekenden en binnenkort ook op de donderdagavond/nacht! Ik ga verschillende pedagogische taken uitvoeren met de kinderen op de groep. Denk daarbij aan diverse activiteiten die de ontwikkeling van het kind stimuleren en ondersteuning bieden. Ik heb heel veel zin om hier nog een jaar te blijven en ik kijk ernaaruit om mij persoonlijk voor te mogen stellen aan de ouders die mij nog niet gezien hebben bij Nova.

Naast dat ik een studie volg en werkzaam ben binnen Nova, vind ik het gezellig om een terrasje in de stad te pakken met vrienden, speel ik volleybal en bespeel ik af en toe de piano thuis en bij Nova!

Leer onze stagiair(e)s kennen

Bij Nova leiden wij ook stagiair(e)s op! Leer ze hieronder allemaal kennen.

Femke, stagiaire

Hoi! Mijn naam is Femke Henst, ik ben 21 jaar en kom uit Oirschot. Ik werk al sinds mijn 16e in de zorg. Ik ben begonnen als Verzorgende IG & Maatschappelijke Zorg in de ouderenzorg. Al snel merkte ik dat daar niet de uitdaging lag wat ik zocht. Ik ben een specialisatie gaan doen in de gehandicaptenzorg. Dit vond ik erg leuk en uitdagend werk, zo leuk dat ik er nu al bijna 4 jaar werk.

Ik wilde graag doorstuderen en ben na mijn opleiding gestart bij Verpleegkunde. Aankomend jaar zit ik in mijn laatste jaar. Ik mag dit laatste jaar stage bij Nova medisch kindcentrum lopen, en ik ben enorm enthousiast om te beginnen bij Nova. Ik werk graag met kinderen samen en pas ook geregeld op bij kinderen uit de buurt.

In mijn vrije tijd rij ik graag paard en besteed ik veel tijd rondom mijn eigen paard. Ook geniet ik geregeld van leuke dingen doen met vrienden. Ik ben een echte bezige bij en zit niet graag stil. In september start mijn stage voor één jaar bij Nova, ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Michelle

Michelle, stagiare

Hallo allemaal, graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Michelle Branderhorst. Ik ben 21 jaar en begin in september aan mijn laatste schooljaar hbo Pedagogiek waarin ik mijn afstudeerstage bij Nova mag doen. Ik heb voordat ik bij Nova ben gekomen 2 jaar stage gelopen in het onderwijs en 2 jaar bij reguliere kinderopvang. Het leukste aan het vak vind ik de mogelijkheid kunnen bieden aan kinderen om te mogen groeien en ontwikkelen. Ik kan genieten van de vrolijkheid en het enthousiasme wat je terugkrijgt van de kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om gezellig met vriendinnen op een terrasje te zitten en lekker dagjes uit te gaan.

Ik kijk ernaaruit om samen met de kinderen bij Nova te mogen spelen, ontdekken en ontwikkelen en zo van elke dag een feestje te maken. Tot snel!

Malika, stagiaire

Ik ben Malika, 21 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Momenteel ben ik bezig met de studie tot hbo-verpleegkundige en zit ik in mijn derde leerjaar. Naast mijn studie ben ik werkzaam in de zorg. Ik werk bij een logeerhuis voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking. De zorg voor kinderen is een grote ambitie van mij!

Buiten mijn studie en werk om vind ik het leuk om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het komende jaar zal ik stage komen lopen binnen de verschillende groepen van Nova. Hier zal ik met veel liefde en enthousiasme zorgen voor de kinderen.

Ik heb er erg veel zin in en kijk ernaaruit iedereen te ontmoeten!

Malika

Meke, stagiare

Hoi allemaal, mijn naam is Meke Panis, ik ben 20 jaar en ik woon in Oisterwijk. Ik woon samen met mijn ouders en mijn 2 zusjes van 18 en 14 jaar. Mijn jongste zusje is meervoudig gehandicapt, ik zorg graag voor haar en hier haal ik veel voldoening uit. Ik ben tweedejaars pedagogiekstudent bij Fontys Hogeschool. Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij sbo de Mozaik en nu kijk ik er enorm naar uit om stage te komen lopen bij Nova. Ik heb hiervoor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker afgerond en heb daar met veel plezier stage gelopen in de kinderopvang. 

In mijn vrije tijd vind ik het onder andere erg leuk om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden, om te wandelen met mijn 2 zusjes en ook dans en kook ik graag. 

Ik hoop dat jullie nu een goed beeld van mij hebben. We zien elkaar in september en ik kijk ernaar uit!

Noortje, stagiaire

Hoi allemaal! Mijn naam is Noortje van der Heijden, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Eindhoven.
Ik ben student hbo-verpleegkunde en ik ga in september starten met het derde jaar van de opleiding, waarbij ik stage kom lopen bij Nova! In mijn vrije tijd ben ik danseres, waarbij ik ook veel danslessen gegeven heb aan kindjes vanaf 3 jaar. Afgelopen 2 jaar heb ik veel ervaring op mogen doen in de ouderenzorg en nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging binnen Nova!

Ik heb ontzettend veel zin in mijn tijd bij Nova en kan niet wachten om iedereen te leren kennen. Heel veel liefs en tot snel!

Zara, stagiare

Ik ben Zara, 18 jaar oud en wonend in Eersel. Ik doe de verpleegkundige opleiding op het Summa College in Eindhoven. Ik zit nu in het derde leerjaar en heb de kans gekregen om bij Nova stage te gaan lopen. Hier heb ik enorm veel zin in! Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd iets met vriendinnen of mijn familie te doen. Mijn droom is om later met kindjes te gaan werken.

Leer onze therapeuten kennen

Uiteraard stellen wij onze therapeuten ook graag even voor!

Evie

Evie, prelogopedist bij HapSlikZeg

Na mijn opleiding ben ik met enorm veel plezier gestart bij HapSlikZeg. Door middel van scholingen en ervaring in de praktijk heb ik mijn kennis omtrent het jonge kind breed ontwikkeld. Als prelogopedist ben ik veel aan het werk met kinderen met voedingsproblemen, maar ook probeer ik breed naar de vroege communicatieve ontwikkeling van het kind te kijken. Ik kijk graag samen met de omgeving van het kind welke stappen, groot of klein, we kunnen maken. In mijn behandelingen staat spelend leren en veel plezier maken centraal. Nova medisch kindcentrum is een plek die volledig aansluit bij onze visie op het kind, zijn ontwikkeling en zijn omgeving. Wij zijn met veel enthousiasme een samenwerking aangegaan en hopen dat wij logopedisch veel kunnen gaan bijdragen. Wij hopen jullie graag bij Nova medisch kindcentrum te zien!

Sophie, kinderfysiotherapeut

Elke dag van de ruim twintig jaar als kinderfysio werk ik met energie en enthousiasme. Ik heb vele unieke kinderen, ieder met hun eigen hulpvraag, mogen begeleiden. Het vertrouwen dat ouders in mij stellen maakt me dankbaar. Zelf moeder van twee dochters (Roos en Bloem) weet ik dat een kind het meest dierbare is dat er in je leven zal zijn. Elke ouder heeft wensen, dromen en hoop hoe het leven van zijn kind zal lopen. Het leven van de jonge kinderen die ik mag gaan begeleiden, loopt niet zorgeloos en vanzelfsprekend. Betrokkenheid van de ouder, de kennis over hun kind en hun wensen echt horen vind ik belangrijk. 

Wij, Sophie Prinsen en Rosalie Pijnenburg, zijn beide werkzaam als eerstelijns kinderfysiotherapeut in respectievelijk Hilvarenbeek en Oisterwijk. De kleine kwetsbare kinderen zijn voor ons de echte kanjers en we zijn dan ook blij dat we als kinderfysiotherapeuten een bijdrage kunnen gaan leveren aan de (motorische) ontwikkeling van de kinderen bij Nova. Motoriek is voor kinderen het middel om zichzelf hun omgeving te leren kennen. Kinderfysiotherapie is het spelenderwijs oefenen van zintuigen, motoriek en vaardigheden daar waar het niet vanzelf gaat.

Sophie Prinsen

Sandra, kinderergotherapeut bij De Touwladder

Sinds 2012 ben ik gestart met kinderergotherapie De Touwladder. Ik behandel kinderen op hulpvraag van ouders/verzorgers met problemen op het gebied van spel, zelfredzaamheid en (voorbereidende) schoolse activiteiten. Afhankelijk van de hulpvraag worden de motorische, procesmatige vaardigheden (o.a. aandacht, planning en organisatie en taakgerichtheid), sensorische informatieverwerking en executieve functies in kaart gebracht.  

Plezier staat voorop, om niet enkel van het behandelresultaat, maar ook van het leerproces een feest te maken. Ook thuis is er volop plezier; naast kinderergotherapeut, ben ik mama van een dochter en twee zoontjes. Nova komt op mij over als een ‘warm nest’. Ik hoop jullie daar graag te ontmoeten.

Sandra Pijnenborg
Gini Ketelaars

Gini, orthopedisch schoentechnoloog

Mijn naam is Gini Ketelaars. Ik ben in 2017 afgestudeerd als orthopedisch schoentechnoloog en momenteel werkzaam bij Van Gils Footcare. Ik ben jong, gedreven, enthousiast en altijd op zoek naar mogelijkheden. In mijn werk op zoek naar mogelijkheden die er voor kunnen zorgen dat iedereen zonder voetklachten vooruit kan.

In mijn werkzame periode bij Ligtvoet Shoes heb ik enorm veel kindervoetjes gezien. Holle voetjes, platte voetjes, volle voetjes, smalle voetjes, alles kwam voorbij. Tevens heb ik me gespecialiseerd op de kindervoet middels bijscholing. Zo kan ik jullie, de ouders van de kinderen van Nova, begeleiden in de juiste schoenkeuze van jullie kinderen.

In de samenwerking met Nova zal ik geheel vrijblijvend langskomen op het medisch kindcentrum, zodat er zicht is op de ontwikkeling van de voeten van de kinderen. Daarnaast kan ik de veranderingen in kaart brengen. om zo te achterhalen of het gaat om normale of afwijkende ontwikkeling van de voeten. Mochten er vervolgens steunzolen of schoenaanpassingen nodig zijn, dan kunnen we dat realiseren.

Leer onze Raad van Commissarissen kennen

Ook hen mogen we zeker niet vergeten!

Teun, Raad van Commissarissen

Ik ben Teun Brand, 37 jaar en woonachtig in Oisterwijk met mijn vrouw en vier kinderen.

Ik zit met veel plezier in de Raad van Commissarissen van Nova medisch kindcentrum, omdat ik het belangrijk vind om mijn energie, kennis en expertise in te zetten voor organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren voor wie ontwikkelen niet altijd vanzelf gaat.

Zo houd ik mij in het dagelijks leven bezig met het coördineren van diverse maatregelen rondom voortijdig schoolverlaten in Midden-Brabant. Ook ben ik lid van de Raad van Toezicht van een primair onderwijsbestuur in de regio. Nova medisch kindcentrum richt zich op de ondersteuning van kinderen en hun ouders die dit echt nodig hebben.

Ik vind het waardevol om met het Bestuur / Kim van de Wouw te kunnen sparren over de kwaliteit van zorg, het financieel en personeelsbeleid en over andere zaken waar een jonge organisatie als Nova tegenaan kan lopen. Ik vind het interessant om samen met de andere leden van de RvC mee te denken op gepaste afstand, zodat de professionals bínnen Nova zich gesteund en gechallenged voelen de juiste dingen te doen voor de kinderen bij Nova.
Teun Brand
Marcel Schook

Marcel Schook, Raad van Commissarissen

Hallo, Ik ben Marcel Schook! Naast mijn leuke baan als accountmanager Zuid-Nederland voor Stichting Driestroom, heb ik mij beschikbaar gesteld voor de Raad van Commissarissen bij Nova medisch kindcentrum. De reden is dat ik naast mijn ruime ervaring in de zorg en het gemeentelijk Sociaal Domein, ik mijn enthousiasme en bevlogenheid graag wil inzetten voor een startende onderneming in de zorg voor jonge kinderen. Zodat er een mooie organisatie kan komen te staan die een fijne, veilige basis en ontwikkelkansen kan bieden aan de aan haar toevertrouwde jonge, kwetsbare kinderen en hun ouders.